2016. január 7., csütörtök

Hóember kavalkád



Ha már tél és még a hó is esik, akkor összegyűjtöttem egy hóember válogatást.
Arra az időre, amikor nem kinn vagyunk és szánkózunk vagy hóembert építünk, hanem benn a jó meleg szobában egy finom ebéd vagy vacsora után  kissé elcsendesedve alkothatunk.
A Pinterest (https://www.pinterest.com/szanszinia/h%C3%B3emberek/) mindig nagyon jó ötleteket ad mindenkorra, most is bőséges volt a választék.Így csak néhányat gyűjtöttem, melynek elkészítése nem okozhat gondot egy kisiskolás, egy nagy óvódás és egy egészen kicsi majdnem bölcsisnek sem :)


1. Ki ne szeretne gyurmázni? Most itt a lehetőség!
Só liszt gyurmából készültek ezek a vidám hóember fejek. Száradás vagy sütés után tetszőlegesen díszíthetjük és festhetjük. A közepét kiszúrva lehet karácsonyfa dísz is a következő karácsonyra.
Ha belefűzünk egy bőr darabot, akkor medálként is hordhatjuk télvíz idején.






2. Spatulákból is készíthetünk hóember fejet. A spatulákat olcsóbban beszerezhetjük a gyógyszertárban.
Nyolc darabot egymás mellé teszünk, majd a hátoldalán egyet alul egyet felül vízszintesen hozzáragasztunk. erre legjobb a meleg ragasztó pisztoly, azzal biztosan egymáshoz ragadnak. Hátul ragasztunk neki akasztót is.
Majd következik a festés. Háromnegyed részét fehér festékkel (legjobb az akril) lefestjük. A kimaradt részt feketével és egy feketére lefestett spatulát vízszintesen hozzáragasztunk ez lesz a kalap karimája.
Elkészítjük az arcát. A szemét vagy megfestjük, vagy mozgó szemeket ragasztunk rá. Orrot szintén festhetünk, de dekorgumiból vagy filc anyagból is illeszthetünk neki. Száját megrajzoljuk és egy kis pirt is tehetünk az arcára.


3. Gyerekek egyik kedvenc mesefilmje Fagyoska a hóember.
Érdemes megnézni, még  felnőtt fejjel nekem is tetszett.
Igazi karácsonyi hangulatot áraszt. Most már egy kis nosztalgia :)
http://indavideo.hu/video/Fagyoska_a_hoember
Papírtányérból könnyen, gyorsan elkészíthető e kedves hóember, az elmaradhatatlan kellékével a pipával.







4. Igazán jó móka, amikor a gyerekek egymás fényképét "díszítik" ki.
Vágjunk ki fényképekből fejet, ragasszunk neki pocakot, répa orrot, sapkát és kezeket.
A végeredmény nagyon vicces lesz!





5. Hógömbre emlékeztet a következő kreatív munka. WCpapír gurigát elvágjuk 3 egyenlő részre. A felső két oldalát kissé bemetsszük, úgy, hogy a kerek kép belemenjen és jól tartsa, ne görbüljön meg. Fessük be barnára vagy feketére.
Egy CD-t körberajzolunk egy kék kartonlapon, majd rajzolunk rá hóembert és ujjnyomatokkal a havazást.



Végül álljon itt két kedves dal a hóemberről, alkotás közben jó ezeket hallgatni.




Jó alkotást!

2016. január 4., hétfő

Hóember felülről


Mára havazást ígértek ide a Viharsarokba is, így arra gondoltam építsünk hóembert, amíg hó nincs, addig is papírból vagy dekorgumiból.
Vágjunk 3 különböző méretű kört a papírból színezzük ki a széleit kékre, dekorgumi esetében olajpasztellel. Vágjunk neki kalapot répaorrot és két kezet színes papírból, vagy fehérből és színezzük ki. Majd illesszük és ragasszuk össze. Rajzoljunk neki szemet, szájat gombokat.
Jó szórakozást hozzá :)


Jó alkotást!